Logboek, van land

Tiziana Volta Cormio vertelt in dit logboek, geschreven vanaf de grond, hoe de eerste maritieme route van de Wereld Mars werd geboren.

Tiziana Volta Cormio, lid van het International Coordination team van het Mar de Paz mediterrane project, vertelt ons in dit logboek, geschreven vanaf de grond, hoe de eerste maritieme route van de Wereld Mars werd geboren.

Dit is wat er gebeurde: de moeilijkheden, de bereikte doelstellingen, de ontmoetingen, onverwachte dingen ...

uitgang

Onze eerste maritieme mars. Toen ik in september Lorenza van de Association la Nave di Carta ontmoette, hadden we al een lange reeks e-mails uitgewisseld om het project af te ronden.

Hij vertelde me dat "alles op zee anders is, fascinerend maar anders".

"Natuurlijk" dacht ik, maar pas nu, vijftien dagen na het vertrek van de Bamboo die ik begreep, begon ik het concreet te begrijpen.

De Mars op zee, zelfs voor degenen die hem volgen vanaf de grond zoals het mij overkomt, is echt een unieke ervaring, vooral in een tijd waarin we elke dag klimaatverandering ervaren.

Ik herinner me de 27 van oktober in Genua, de dag van het spel. Het was heet, een hitte die volkomen ongebruikelijk was voor die tijd. De bemanning van de Bamboo slaagde erin om op het schip te komen. Voor mij was het de eerste keer, een uitdaging voor mezelf omdat mijn balans altijd een beetje onstabiel was.

Het was een genoegen om de commandanten, de bemanning, de betogers van vrede op zee te ontmoeten. Samen denken we na over hoe we de tentoonstellingen kunnen presenteren die van haven naar haven zouden worden gebracht; De flyers, de laatste details.

Ik merkte ook dat ik een oogje aan het naaien was op de vlag van maart.

We hadden niet gedacht dat er oogjes nodig waren om de vlag op het schip te heffen.

En dan de ontmoeting met Maurizio Daccà del Galata die ons de ligplaats en gastvrijheid voor het museum aanbood.

We danken u voor uw gastvrijheid vóór de Galata en door het boek van de eerste Wereldmars voor Vrede en Geweldloosheid te doneren, hopen we dat dit het begin is van een samenwerking tussen ons, waar de zee een grote hoofdrolspeler zal zijn zoals altijd.

Het is 17.00:XNUMX uur. De boot moet eerder vertrekken dan gepland. Er komt een tijdverandering aan, het is beter om te anticiperen. "Hallo Bamboo, alles gaat zoals we hopen, dat jij die boodschapper van hoop op vrede kunt zijn, het begin van de vereniging tussen ons allemaal, met wie je ook ontmoet op je reis door de westelijke Middellandse Zee."

Tussen Genua en Marseille

"En het is goed dat we moesten anticiperen op de hardheid van de zee" Ik denk dat ik de beelden en video's zie die naar me toe komen op het stuk tussen Genua en Marseille. Ik ben erg nerveus.

Ik begin me af te vragen of het de moeite waard is om die wezens in de boot te laten lijden onder de inspanningen die ze leveren. Zeker vrede, zeker geweldloosheid maar ...

 

En dan ontvang ik geruststellende zinnen, ze laten me begrijpen dat de zee ook dit is, een voortdurende confrontatie waar elk moment alles kan zijn en het tegenovergestelde van alles, waar je vanuit het witte water een dolfijn ziet die glijdt in een serene komen en gaan .

Ik kalmeer en laat de Bamboo naar het rustige Marseille komen.

Marseille

Het was de laatste fase die we in onze reisroute hebben opgenomen. Het had geen zin om Frankrijk niet aan te raken. Alles werd bestudeerd na te denken over de ontmoeting met de Peace Boat in Barcelona.

De Olympique de Marseille leek een gok, omdat ik niet veel wist over de lokale situatie. Martine, die me had voorgesteld om naar Afrika te gaan, raadde me aan contact op te nemen met Marie.

Toen ik het voor de eerste keer hoorde, zeiden we tegen onszelf “we zullen proberen te organiseren wat we kunnen”…. We hoorden nooit liedjes over vrede, dus we deden mee. Simpele maar zeer oprechte momenten.

Dit is de geest van onze reis. We zijn niet op zoek naar momenten van “hit and run”, maar eerder om de basis te creëren voor continue dialoog en confrontatie.

Barcelona

Wat spannend om de foto's te zien van de kindertekeningen over vrede over de hele wereld in de Peace Boat room (ik richt me meteen tot de voorzitter van de vereniging "The Colors of Peace" die enthousiast reageert.

Lorenza en Alessandro blijven me foto's en video's sturen om me constant op de hoogte te houden, afstandelijk maar dichtbij.

De kruising tussen het schip en het schip is een succes geweest.

Het begon allemaal tijdens een gesprek met Rafael afgelopen juli toen hij in Milaan was voor de Italiaanse première van "The Beginning of the End of Nuclear Weapons."

Nu lopen de beelden van Pressenza's documentaire, Accolade 2019 Award, door die kamer.

Nu het getuigenis van Nariko, de foto's van Francesco Foletti die het verhaal vertellen van de reis door de bomen van de vrede van Hiroshima en Nagasaki.

Het beroemde glazuur: op dezelfde dag in New York hebben we een screening georganiseerd van dezelfde documentaire en videotentoonstelling van de bomen die de atoomaanvallen van augustus van 1945 hebben overleefd. Ver weg maar dichtbij.

Het was tijd om me te verheugen, maar helaas was mijn geest ergens anders, Tunesië en de voorspelling van het slechte weer dat ik zag en opnieuw viel de angst mij aan. Wat te doen

Het was tijd om me te verheugen, maar helaas was mijn geest ergens anders, Tunesië en de voorspelling van het slechte weer dat ik zag en opnieuw viel de angst mij aan. Wat te doen De mars op zee leert me om geduldig te zijn, om ook mijn emoties, mijn grote angsten te sturen.

Tussen Barcelona en ...

Commandant Marco had me gewaarschuwd: er zal ongeveer 48 uur radiostilte zijn. De zeecondities zijn complex, maar ze zullen proberen Tunesië te bereiken.

Ik bracht twee nachten zonder slaap door. Af en toe zocht ik met de iPad www.vesselfinder.com… niets. Del Bamboo gewoon een locatie in de buurt van Barcelona ... De zee is altijd ruw.

Met het promotorcomité van de Tweede Wereldmars proberen we enkele momenten te hebben om het Tunesische podium te coördineren. Ik herinnerde me zijn eerste wens om het schip op weg naar de Middellandse Zee te verwelkomen.

Ik stuur een e-mail en vink "Een onverwachte mogelijkheid" aan. Vanaf dat moment is er een continu signaal, wanneer zou de Bamboo weer verschijnen? Op een gegeven moment, op vrijdag de 4e om 10 uur, stuur ik een e-mail "Ze zijn al zichtbaar in het noordwesten van Sardinië", antwoordt iemand.

Waar zullen ze stoppen? Ik zie ze in de Golf van Asinara.

Cagliari

Bamboe arriveerde op zaterdag 9 in novembermiddag in de kalme en warme wateren van Cagliari.

De commandant, de bemanning, de vredeswandelaars op zee waren na bijna vier dagen van zeer ruwe zee, erg koud uitgeput.

Uiteindelijk stopte hij op een plek om te rusten en te herstellen.

Een onverwacht maar vreugdevol stadium, vol momenten van grote betekenis maar vooral de herontdekking van de menselijke dimensie die nu zo ontbreekt.

 

Deze tweede Wereldmars voor Vrede en Geweldloosheid is mogelijk omdat er mensen zijn, ongeacht wat ze doen en wat hun rol is. Het is belangrijk dat zij hun menselijkheid in maart plaatsen.

 

Tunesië is uitgesteld. We zullen daarheen gaan voordat de tweede afloopt Wereld Mars (8 maart 2020). Alle contacten worden op de hoogte gebracht, maar ondertussen ontstaan ​​er nieuwe mogelijkheden met de onverwachte stop op Sardinië.

De dagen verstrijken, de tijd evolueert voortdurend uur na uur, op een ongewone manier of liever op de gebruikelijke manier voor dit moment van grote klimatologische passage.

We wachten om te weten wat er zal gebeuren met de nieuwe fase, Palermo. We hopen dat alles is zoals gepland.

De kinderen wachten al maanden op de komst van de vredesboot ontvangen met open armen door de Naval League.

Maar het zal de zee zijn die ons de antwoorden zal geven, die vriendelijke en vijandige aard, die ons blijft herinneren aan onze ware dimensie.

 

1 reactie op "Logboek, vanaf het land"

Laat een reactie achter